מסרים מרגיעים לתקופת הקורונה

מסר מרגיע לשולי #1

שולי היא מטופלת המפוחדת מההשלכות הרבות שהביא עימו אמברקס הקורונה. בסרטון אני מנסה לתת לה טיפ פרקטי שיעזור לה לטייב במעט את מצבה הנפשי והפיזי. הפעם הטיפ עוסק בנשימות בטניות והשפעתן העמוקה, בטווח הקצר והארוך…

מסר מרגיע לשולי #2

בסרטון אני מנסה לתת לה טיפ פרקטי שיעזור לה לטייב במעט את מצבה הנפשי והפיזי. הפעם הטיפ עוסק בצמצום החשיפה לתקשורת מתוך הבנת ההשפעות על הגוף והנפש ותחילתו של מעבר הדרגתי ממקומות עליהם אין לנו שליטה, למקומות בהם כן יש לנו שליטה.

מסר מרגיע לשולי #3

בסרטון אני מנסה לתת לה טיפ פרקטי שיעזור לה לטייב במעט את מצבה הנפשי והפיזי. הפעם הטיפ עוסק בפחד עצמו – כיצד ניתן באמצעות *ניהול יומן פחד* לנקות מעט מהפסולת הרגשית הזו ואיך הדבר קשור למשאית זבל…

מסר מרגיע לשולי #4

בסרטון אני מנסה לתת לה טיפ פרקטי שיעזור לה לטייב במעט את מצבה הנפשי והפיזי. הפעם הטיפ עוסק בחמלה עצמית – למה היא חשובה (בכלל ופרט בתקופה הזו), מה המהות שלה ואיך מתרגלים אותה…

מסר מרגיע לשולי #5

התוכן בסרטון יכול לעזור ולסייע לעוד אנשים שנמצאים במצוקה בעקבות המצב המטלטל שלא ידוע מתי בדיוק ייגמר….הטיפ הפעם עוסק בכוחו של החיבוק, החיבוק העצמי, בהשפעתו על הגוף והנפש, ואיך עוקפים את ההתנגדויות… לימים שלווים יותר🙏

מסר מרגיע לשולי #6

הפעם הסרטון מסכם את חמשת הסרטונים הראשונים ואת כל הטיפים שניתנו בהם עד כה, מתוך הבנה שלוקח זמן להטמיע דברים חדשים ולפעמים יש צורך לחזור על הדברים ולשמוע אותם שוב (ושוב ושוב ושוב), לפני שנעים לפעולה… לימים שלווים יותר🙏

מסר מרגיע לשולי #7

הפעם הסרטון עוסק בעוד טכניקה פשוטה-עמוקה והיא – נישוק ועידוד עצמיים. בטווח הקצר מרוויחים רגש חיובי, העלאת תדר ותחושה טובה, ובטווח הארוך יותר מרוויחים שחרור מתלות בתמיכה חיצונית, במחיאות כפיים מבחוץ…

מסר מרגיע לשולי #8

הפעם הסרטון מסביר לה למה כל כך קשה לפעמים ליישם את הטכניקות והתרגילים שאמורים להיטיב עימנו, איך זה קשור לפחד משינויים וכמובן כיצד, גם כאן, החמלה העצמית מסייעת…

מסר מרגיע לשולי #9

הפעם הסרטון מכיל כלי טיפולי שנקרא "חיבוק הילד הפנימי" (זו הורות פנימית המתקנת בהווה את העבר), במקרה הזה – הנחיה לחבק את הילדה המפוחדת והחרדה שעדיין חיה בתוך שולי, להעניק לה תחושה של ביטחון קיומי, תמיכה וגיבוי שלא היו במידה מספקת בילדות. הפעולה הזו מהדהדת אדוותיה על המערכת הרגשית וממש מקלה.

מסר מרגיע לשולי #10

הפעם הסרטון מכיל טכניקה ששמה – "רשימת היש/הטוב", במסגרתה מרכזים ברשימה את כל הדברים הטובים שנבעו ו/או התאפשרו ו/או קרו ו/או הרווחנו ו/או התרחשו בזכות ועל אף המצב המטלטל. ברגעים מאתגרים, התבוננות ברשימה הזו מאפשרת שינוי של מצב הרוח, התמרה שלו ואף מאפשרת את הסבת תשומת הלב מפחד לשמחה…

מסר מרגיע לשולי #11

הפעם הסרטון מכיל טכניקה הקרויה "מכתב מהעתיד". אנחנו מתיישבים לכתוב מכתב מהאני העתידי שלנו, מעוד שנה, לאני של היום. האני של עוד שנה כבר חזר לאיזון, הבין את השיעורים/האתגרים, יודע איך הדברים הסתדרו בסוף והוא כותב "לנו" מכתב מרגיע, מעודד, מנחה ומחזק. גם הטכניקה הזו מתבססת על היתרונות של כתיבה אינטואיטיבית שמציפה הרבה פעמים פתרונות ורעיונות שלא חשבנו עליהם עד כה…

מסר מרגיע לשולי #12

הפעם הסרטון מסכם את חמשת הסרטונים הקודמים (7-11), ואת כל הטיפים והטכניקות שניתנו בהם (גם סרטון 6 מסכם את חמשת הכלים של סרטונים 1-5), וזאת על מנת לעזור להטמיע את המידעים הללו, את ההבנות שעומדות מאחוריהם. כמו כן, לפעמים יש צורך לחזור על הדברים ולשמוע אותם שוב (ושוב ושוב ושוב), לפני שנעים לפעולה, מייצרים שינוי…

מסר מרגיע לשולי #13

הפעם הסרטון דן בחזרה לשגרה (האומנם?), בהשלכות של התקופה המטלטלת הזו על הנפש שלנו, ובלמה אסור לנו להזניח את הנפש שלנו התרופה הקרובה…

מסר מרגיע לשולי #14

הפעם הסרטון ממליץ, בהמשך לחזרה לכאורה לשגרה, להתחיל לנהל יומן אישי המהווה הן מרחב לאימון למודעות אישית והן מרחב להצפת היבטים מתת המודע שבשלים כעת לקבל מענה, משוב, חיבוק או ריפוי. שנדע עם מה ועם מי יש לנו עסק או, במילים מעודנות יותר, מי/מה בתוכנו זקוק לעזרה…

מסר מרגיע לשולי #15

הפעם הסרטון מסביר מדוע חשוב לרוקן פסולת רגשית (רגשות דיסהרמוניים/צורמים/קשים), כיצד הפסולת הזו מכבידה עלינו נפשית ופיסית, ואיך עושים את זה בפועל… לימים שלווים יותר…

מסר מרגיע לשולי #16

הפעם הסרטון מסביר מדוע חשוב כן להביע רגשות דיסהרמוניים/צורמים/קשים, ולא להדחיק אותם או להתעלם מהם (בהמשך ישיר לסרטון הקודם שעסק בריקון הפסולת הרגשית הזו), ואיך עושים את זה בפועל… לימים שלווים יותר.

מסר מרגיע לשולי #17

הפעם הסרטון מסביר כיצד הכנת ״רשימת המחשבות״ מסייעת בתהליך המיפוי של עצמנו וזאת על מנת שנוכל להגיע למקומות העמוקים והלא מודעים בתוכנו שמבקשים/זועקים/דורשים עזרה. להלן התחומים המומלצים: מחשבות על עצמי (דימוי עצמי / יכולות /ביקורת) מחשבות על זוגיות ואהבה (קשה לי/לא יכול יותר, אהבה זה קשה/כואב, עדיף להיות לבד, גברים הם…נשים הם…) מחשבות על קריירה וכסף (שונא את הבוס שלי, צריך לעבוד קשה בשביל הכסף, שונא ללכת לעבודה כל יום, חבל לעזוב את התחום שצברתי בו ניסיון …) מחשבות על משפחה (אחים/דודים/סבתות-סבים), על ההורים שלנו (אבא אמא), או על ההורות שלי מול הילדים שלי (להורים שבינינו) מחשבות כלליות על החיים (החיים זה סבל/עול/כיף גדול/העולם הוא מקום מפחיד) על אנשים (שקרנים/גנבים/טובים/רעים) על אלוהים (מאמין-לא קיים-לא תומך-מעניש-נטש אותי…)

מסר מרגיע לשולי #18

בעודה מכינה את רשימת המחשבות, הפעם הסרטון מסביר לה על עוצמת הטיפול העצמי, כלומר על החלק שלנו בטיפול והעוצמה האמונה בנו. את המטפל פוגשים רק פעם בשבוע ואנחנו עם עצמנו 24/7 וההבנה שטמונה בנו עוצמה בהקשר הטיפולי, שזה שלא למדנו את תורת הנפש ו/או מנגנונים רגשיים ו/או שיטות טיפול מסודרות (כמובן ביחד עם ההכוונה הנכונה), לא אומר שאנחנו לא יכולים לדייק ואף להעצים את הטיפול במרחב הטיפולי באם קיים, ולעזור לנו לעזור לעצמנו גם אם אנחנו לא הולכים למסגרת טיפולית.